Hvorfor jeg elsker kunst og kultur

skrietMens jeg ligger her og er halvsyg så har jeg brugt en stor del af tiden på at reflektere over denne blog og hvad der er grundlaget for at jeg har lavet den. Det bunder primært i kunst og kultur, hvor jeg som titlen angiver blandet andet er vild med forfattere som Poul Thorsen. Jeg er fan af en kunstner som ham og kunst og kultur i helhed af flere grunde.

Kunst er med til at skabe os som mennesker og med til at skabe den verden vi lever i. Selvom det nok kunne lade sig gøre at have en velfungerende verden uden kunst, så kan jeg ikke forestille mig det og jeg kan ikke forestille mig at leve i en verden uden kunst til at definere vores samfund og os selv som individ. Kunst er noget helt specielt og er med til at skabe nogle rammer for hvordan vi tænker og føler og kan være med til at røre på noget af det mest essentielle i vores liv. Det kan få alle følelser frem, lige fra kærlighed til had og bedst af alt – så er det forskelligt fra person til person hvordan vi oplever det.

Igennem kunst får vi mulighed for at se noget og tolke med vores helt egne øjne, hvilket også gør at vi helt underbevidst lærer noget om os selv, hvilket jeg vil mene er en af de klart vigtigste ting ved kunst og grunden til at jeg elsker det så meget som jeg gør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *