Fordele og udfordringer med esperanto

Når man har et sprog som esperanto som egentlig er et let sprog, men som desværre ikke bliver benyttet af vildt mange mennesker verden over kommer der en lang række ulemper, som dog også skal ses i modlyset af de mange fordele sproget har, som fx at det er et universelt sprog. En af de andre åbenlyse fordele ved sproget er at det er nemt at lære og anses som værende det nemmeste sprog i verden. Dette gør, at hvis der kom flere der ville lære det, så ville de også have let ved det, som gør at folk ikke giver op på at lære sproget så let som man ser ved mange andre sprog.

Et af problemerne er netop det at ikke nok kender til det og den kultur og kunst der er lavet i esperanto går lidt tab blandt dem som ikke kender sproget. Jeg oplevede det selv til en koncert med bandet Zun Zun Eguis, som jeg mente var fantastiske, men som fik en dårlig anmeldelse som blandet andet skyldes at de sang på esperanto som nærmest ingen under koncerten kunne. Dette er selvfølgeligt lidt trist og en kedelig ulempe ved at forsøge at på at have et universelt sprog for kunst.

Netop det at have ét fælles sprog er jo netop det som giver grobund for sproget. Så selvom ulemper findes ved det, så kan disse ulemper minimeres ved netop at flere tager sproget til sig og lærer, hvilket jeg selvfølgeligt håber sker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *